Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan 2 Mayıs’ta AK Parti’de

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti’ye üye olacağı tarih netleşti. Başbakan Yıldırım, “2 Mayıs’ta salı günü grup toplantımızı parti genel merkezinde yapacağız ve bu toplantıda Sayın Cumhurbaşkanımızın partiye üyeliğini tekrar başlatmış olacağız” dedi. Yıldırım, AK Parti olağanüstü kongresinin de 21 Mayıs’ta yapılacağını açıkladı.



16 Nisan’da yapılan halk oylamasının resmi sonuçlarının Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan’ın kurucusu olduÄŸu partiye üye olacağı tarih de netleÅŸti.
 
ErdoÄŸan, 2 Mayıs salı günü partiye üye olacak. CumhurbaÅŸkanlığı hükumet sistemi için yapılan 18 maddelik Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸinin kabul edilmesiyle CumhurbaÅŸkanı’nın partiye üyeliÄŸi önündeki engel kaldırılmıştı. Ayrıca AK Parti’nin 3’üncü olaÄŸanüstü kongre tarihi ise 21 Mayıs olarak açıklandı.
 
SALI GÜNÜ
 
BaÅŸbakan Binali Yıldırım, Antalya’nın Serik ilçesine baÄŸlı Belek Mahallesi’ndeki Mecek Camii’nde kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın AK Parti’ye üyelik sürecinin nasıl iÅŸleyeceÄŸinin sorulması üzerine Yıldırım, “2 Mayıs’ta, salı günü grup toplantımızı parti genel merkezinde yapacağız. Bu toplantıda da Sayın CumhurbaÅŸkanımızın partiye üyeliÄŸini tekrar baÅŸlatmış olacağız” ifadesini kullandı.
 
KONGRE 21 MAYIS’TA
 
Yıldırım, 16 Nisan’da yapılan halk oylamasının ardından CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın, kurucusu, ilk genel baÅŸkanı olduÄŸu AK Parti’ye tekrar üye olmasının önünde engel kalmadığını belirterek, “2 Mayıs’ta yapacağımız, genel merkezdeki toplantıda Sayın Kurucu Genel BaÅŸkanımız ve liderimiz, CumhurbaÅŸkanımızın üyelik giriÅŸini yapmış olacağız. 21 Mayıs’ta da AK Parti’nin olaÄŸanüstü kongresini toplayacağız” dedi.
 
ÖNCE DAVET GİDECEK
 
AK Parti’den üyelik için ErdoÄŸan’a önce davet gidecek. AK Parti’de ErdoÄŸan’ın üyeliÄŸi dolayısıyla özel bir program da planlanıyor. Kulislerde, ErdoÄŸan’ın AK Parti Genel Merkezi’nde balkon konuÅŸması yapacağı söyleniyor. Son kararı yine ErdoÄŸan’ın vereceÄŸi belirtiliyor.
 
TEÅžKÄ°LATLARA TALÄ°MAT
 
Parti tüzüğü çerçevesinde olaÄŸanüstü kongre kararı 2 Mayıs’ta toplanması beklenen MKYK’da alınarak komuoyuna duyurulacak. Daha sonra kongrenin gündemi belirlenerek ilana çıkılacak. ErdoÄŸan, 2 Mayıs Salı günü partisine üye olacak, ardından 21 Mayıs’ta yapılacak olaÄŸanüstü kongrede genel baÅŸkan adayı olacak. TeÅŸkilatlara da olaÄŸanüstü kongre için hazır olunması talimatı verildi.
 
2019’A YENÄ° EKÄ°P HAZIRLAYACAK
 
ErdoÄŸan’ın partiye dönüşüyle birlikte AK Parti’nin ilk hedefi Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler. Hem kabinede hem parti yönetiminde oluÅŸturulacak yeni ekip, Türkiye’yi yeni döneme hazırlayacak.
 
ORTAK İMZA İLE ADAY GÖSTERİLECEK
 
CumhurhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın tüm delegelerin ortak imzasıyla aday gösterilmesi planlanıyor. BaÅŸbakan Yıldırım da, olaÄŸanüstü kongreyle CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a genel baÅŸkanlık koltuÄŸunu teslim edecek. Sonrasında da partinin Meclis Grup BaÅŸkanı ve BaÅŸbakan sıfatıyla 2019’a kadar görevini sürdürecek. ErdoÄŸan, 2014 yılındaki kongrede AK Parti’ye veda etmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.